Artistiek leider Hans Barten

HB-20160208-WA0004_HansHans Barten (1955) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium en Dansacademie in Arnhem piano en HaFa directie en gaf reeds na een jaar docentschap als adjunct directeur en vanaf 1985 als directeur van Centra voor Kunstzinnige Vorming sturing aan het muziek- en kunstonderwijs.
Als dirigent heeft hij een brede ervaring met het dirigeren van zowel Hafa-, symfonie- als ook accordeonorkesten, terwijl hij als pianist voornamelijk solisten begeleidt. In de accordeonwereld is Hans onder andere bekend als recensent, adviseur en jurylid bij nationale- en internationale muziekfestivals.
Tijdens zijn directeurschap bleef hij als uitvoerend musicus actief.

Op de middelbare school deed Hans mee aan een kleiwedstrijd in zijn geboorteplaats Lobith en behaalde een eerste prijs met een abstract kunstwerk. De jury beoordeelde zijn werk als gedurfd en eigenzinnig. In zijn schilderijen die uiting geven van zijn diepste emoties, scheppingsdrang en verbeeldingskracht is deze gedurfde abstracte eigenzinnigheid duidelijk terug te zien. Beeldende kunst speelt een steeds belangrijkere rol in zijn leven. Hans Barten is kunstliefhebber en schildert voornamelijk abstracte kunst.

Aangezien ook in de kunstenwereld conflicten tussen personen kunnen ontstaan, is hij als ADR gecertificeerd mediator met zijn bedrijf Mediation in Arts als bemiddelaar inzetbaar.

Sinds september 2016 is hij artistiek leider van Accordeonensemble Opus 2.

Meer over Hans Barten, zijn biografie, loopbaan en werk vindt u op www.hansbartenArt.nl.

Copyright Alphen Opus 2
2014